La roma. Planta màgica a la zona dels Pirineus, protagonista de llegendes com les de les Encantades. Té propietats especials a les arrels. Medicinals. Misterioses.
Rumex crispus. Creix al costat de corrents d'aigua, de llacs. Té molts noms: llengua de bou, per la forma de les fulles; arengada de porc.
Una Poligonàcia fantàstica, gran, aparent...
8 comentaris:
Com ho fas per identificar una planta? Com trobes el nom?
Amb el llibre d'en Bonnier, la Bíblia dels botànics. N'hi ha d'altres actualment, més centrats en la flora mediterrània, però aquest, a banda de ser el que vaig fer servir durant la carrera, és molt vàlid. Mitjançant unes característiques morfològiques es va avançant fins identificar primer la família i després arribar al gènere i l'espècie. Finalment, amb l'ajut de l'Herbari Virtual del Mediterrani de la UIB confirmo amb la imatge.
Et voilà¡¡¡¡¡
Ja tinc el llibre. Vaig a provar. Sembla dificil...
http://www.mediafire.com/view/?ruwuu9kp69zuea9
Et recomano que comencis per les Crucíferes, especialment per la ravenissa blanca, que encara està florida: Diplotaxis erucoides.
Les gramínies, de moment, ni acostar-se: són molt difícils.
Les Borraginàcies també són agraïdes.
Vale, bon consell.
He trobat aixó, ens serveix?
http://www.eweb.unex.es/eweb/botanica/queplantaes/index.htm
Deixa'm un dia perquè ho pugui consultar. Estem podant oliveres i anem de putìn culín...
Les pàgines de classificació van bé si fan referència a la flora de la zona a on ets. Pensa que petites variacions geogràfiques suposen canvis a les espècies que pots trobar per petits detalls morfològics.
Vale visto...
Et toca llegir de valent si no tens coneixements previs de botànica, però si en tens, serà més gratificant, al menys de manera més immediata.
Sempre, en tot cas, és una delícia el món vegetal... ;)
Vale, tinc el llibre, tinc un programa, alla voy...
Publica un comentari a l'entrada