dijous, 22 de novembre del 2012

LA COGUMASSA

Amanita verna, la cogumassa. Un agarical de la inquietant familia de bolets que ha produït, produeixen i produiran morts. Desfan el fetge.

dilluns, 19 de novembre del 2012

NESPRES EXÒTICS

Eriobotrya japonica, el nespre japonès. Una Rosàcia que ve de llunyanes terres, de llocs exòtics. És, doncs, una espècie al.lòctona. Però...els nespres són bons...per tant, la tolerem i ens els mengem. Necessita, però, llocs arrecerats de les inclemències occidentals i de terra endins. Aquí els anomenen nespros.
El nespre europeu va en franca decadència. D'aspecte més feréstec, més salvatge, menys exquisit...potser en trobarem algun representant.

divendres, 16 de novembre del 2012

OMBRA BENEÏDA

Platanus X hispanica, el plataner. Hibrid entre Platanus occidentalis, d'origen americà, i Platanus orientalis, l'espècie europea del gènere. Familia de les Platanàcies, a l'entorn urbà creix desafavorida i agònica; però al món rural, s'expandeix de manera superba i magnífica, mostrant el camí amb ombra delitosa.

dilluns, 5 de novembre del 2012

TORNANT AL CICLE DE LA VIDA

Un Zigomicet: Spinellus fusiger. Creix sobre els excrements, -en aquest cas de gos-, descomposant-los lentament en presència d'humitat. La tardor plujosa accelera els processos. La vida es renova continuadament. No hem, ho hauríem, de patir per res...

dijous, 1 de novembre del 2012

PSATIRELLES

Phsathyrella conopilus, un petit Agarical que no és comestible, però que resulta summament simpàtic. En grupets, amb el seu color marronós, que el difumina lleument entre la pinassa seca, però que el delata entre la verdor de la vegetació de tardor, humida estació aquest any. Tret característic: la depressió que forma al barret el lloc a on s'insereix el peu.